Zacusca de vinete la borcan

INGREDIENTE:

  • 500 g roșii
  • 2 vinete
  • 4 gogoșari mari
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură zahăr
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Vinetele se coc, se curăță și se lasă să se scurgă, apoi se toacă. Gogoșarii se coc și se curăță de coajă. Se toacă mărunt pe un fund de lemn. Gogoșarii se pot tăia și bucățele mărunte sau chiar felii.

Roșiile se opăresc, se curăță de pielițe și se taie în sferturi.

Într-o cratiță se pune uleiul, se adaugă ceapa tocată și se călește puțin. Se adaugă zahărul, apoi se pun roșiile, gogoșarul și vinetele. Se sărează după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade zeama. Se amestecă continuu să nu se prindă.

Se servește imediat, se poate păstra la frigider câteva zile sau se poate depozita peste iarnă în borcane sterilizate cu capac ( se fierbe în duns 1 oră).

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •