INGREDIENTE:

  • 2 sticle vin roșu sau alb
  • 200 g zahăr
  • o clementină
  • coaja de la o lămâie verde și una galbenă
  • nucșoară
  • scorțișoară
  • cuișoare
  • 1 baton de vanilie
  • anason
  • 3 frunze de dafin

MOD DE PREPARARE:
Se pune într-o cratiță 200 g zahăr să se caramelizeze. Când începe să se caramelizeze se adaugă coaja de la o clementină, o lămâie și o lămâie verde. Apoi se adaugă 6 cuișoare, anason, 1 linguriță de scorțișoară (sau un baton de scorțișoară rupt în două), 3 frunze de dafin, puțină nucșoară, un baton de vanilie deschis în jumătate.

Se toarnă 2 sticle de vin roșu și când vinul se leagă, se stoarce sucu de la o clemantină. Vinul nu se fierbe prea mult, doar cât să iasă aromele.

DISTRIBUIE acest articol