Varză de Bruxelles cu ulei de măsline și lămâie
Această rețetă de varză de Bruxelles e o excelentă garnitură pentru diverse preparate din carne. Varza de Bruxelles are o mulțime de beneficii pentru organism și e delicioasă mai ales toamna târziu, după ce primele înghețuri o fac să devină mult mai dulce.
INGREDIENTE:
- verzișoare de Bruxelles
- sare
- piper
- ulei de măsline sau unt
- suc de lămâie
MOD DE PREPARARE:
Se curăță verzișoarele de Bruxelles de frunzele uscate, se spală bine, apoi se pun la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Se fierb la foc iute aproximativ 15 minute. Se scurg, se pun într-un castron, se sărează și se piperează. Se presară ulei de măsline sau unt și suc de lămâie după gust.
Se servesc ca atare sau ca garnitură pentru fripturi și diverse preparate din carne.
Lasă un răspuns