INGREDIENTE:

  • 1 kg urzici
  • 1 lingură rasă de făină
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 2-3 căței de usturoi

MOD DE PREPARARE:

Se culeg urzicile foarte tinere, ce apar primăvara devreme în martie. Se spală frunzele bine în mai multe ape. Urzicile se scot din apa în care se spală cu o spumieră sau cu mâna cu mănuși. Se repetă acest procedeu de câteva ori, până când în apă nu mai rămâne deloc pământ sau nisip.

Urzicile curate se fierb într-un vas cu apă clocotită, în care se adaugă puțină sare. Când sunt gate se scot pe un fund de lemn, se lasă să se scurgă și se toacă.

Într-o cratiță pe foc se pune o lingură ulei, usturoiul tocat fin și făina. Se adaugă 2-3 linguri din apa în care au fiert urzicile. Se amestecă bine și se adaugă urzicile tocate.  Se lasă câteva minute la foc mic să clocotească de 2 ori.

Se servesc fierbinți cu mămăligă sau cu ochiuri.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •