Acest tort cu bezea și fructe este un desert delicios, răcoritor și ușor ca rochia balerinei ruse Anna Pavlova. Combinația dintre fructele acrișoare și bezeaua dulce e fenomenală.

Cum se face tortul Pavlova cu căpșuni și cireșe

INGREDIENTE:

  • 8 albușuri
  • 27 linguri cu vârf de zahăr tos
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 700 ml frișcă naturală
  • fructe de sezon: căpșuni, cireșe, coacăze roșii

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron curat și bine uscat se bat spumă tare albușurile. Se adaugă treptat zahărul și se bate în continuare spuma până se ține bine. Se adaugă 3 linguri suc de lămâie sau 2 linguri oțet de mere.

Se toarnă spuma într-o tavă rotundă unsă bine și tapetată cu făină. Spuma se coace la foc mic să se usuce bine bezeaua la exterior, iar în interior să rămână puțin moale. La cuptoarele pe gaz sau lemne se coace cu ușa cuptorului întredeschisă, iar la cele electrice se respectă instrucțiunile din manualul de utilizare pentru coacerea bezelei. În general, se coace cu ventilator la 110-120 grade Celsius. Bezeaua trebuie să fie albă la exterior.

Odată coaptă se scoate și se răstoarnă cu grijă pe un platou. E bine să se folosească o tavă detașabilă. Se lasă să se răcească bine câteva ore.

După ce s-a răcit bine se întinde deasupra frișcă naturală bătută cu 2 linguri de zahăr și puțin suc de lămâie. Peste frișcă se așează fructe: căpșuni, cireșe, coacăze roșii.

Această rețetă de tort Pavlova se poate face cu o mare varietate de fructe combinate după placul personal: căpșuni, zmeură, coacăze, cireșe, vișine, portocale, banane (ținute în puțin suc de lămâie), kiwi, mere călite, nuci și alune.

Se ține la rece până la servire. E un desert extrem de bun și răcoros.

DISTRIBUIE acest articol