Tort cu mere
INGREDIENTE:

  • 100 g unt
  • mere aprox. 1 kg
  • 1 pahar zahăr tos
  • 5 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 500 ml frișcă bătută

MOD DE PREPARARE:

Se pune pe fundul unei cratițe untul tăiat bucățele. Peste el se toarnă un pahar zahăr tos.

Merele se spală și se curăță de coajă și de cotor. Se așează în cratiță unul lângă altul. În mijlocul fiecărui măr scobit se pune câte o linguriță de dulceață acrișoară. Se dau la cuptor să se înmoaie.

Între timp se pregătește blatul. Se bat spumă albușurile de la 5 ouă, se pun pe rând 7 linguri de zahăr. După ce zahărul s-a dizolvat se adaugă 5 linguri de făină. Se amestecă ușor de sus în jos (nu orizontal) ca să nu se lase spuma. Această compoziție se toarnă peste merele înmuiate din cuptor.

Se dă blatul la copt până când devine auriu frumos și începe să se desprinde de marginea cratiței.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească până a doua zi.

Se răstoarnă pe un platou și se îmbracă în frișcă.

DISTRIBUIE acest articol