Tiramisu este un desert italian ce se prepară rapid și e foarte ușor. Impresionează prin aspectul deosebit și prin aroma de cafea. În plus, nu e desert foarte dulce.

Rețeta de tiramisu
INGREDIENTE:

  • 3 cutii mascarpone de 200 g
  • 6 ouă
  • 9 linguri cu vârf de zahăr
  • 2 pungi de pișcoturi pe două rânduri
  • 3 fiole esență de rom
  • 300 ml cafea naturală răcită

MOD DE PREPARARE:

Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă într-un castron împreună cu zahărul. Într-un bol se omogenizează mascarpone cu gălbenușurile. Se amestecă împreună cu spuma obținându-se o cremă pufoasă. Nu folosi mixerul pentru că albușurile se vor lăsa.

Se pune într-o tavă un rând de pișcoturi pe lung, apoi se însiropează cu cafea în care se pune zahăr (nu prea mult) și rom.

Se toarnă jumătate din cremă, apoi se așează încă un rând de pișcoturi și se însiropează. Se toarnă crema rămasă iar deasupra se pudrează cacao.

Se ține tot timpul la frigider. Se servește a doua zi.

DISTRIBUIE acest articol