Tiramisu este un desert de origine italiană. Se prepară rapid din pișcoturi însiropate și cremă de ouă cu mascarpone, e ușor și răcoritor. Aceasta este o adaptare a rețetei originale.

Tiramisu cu mascarpone, piscoturi si frisca

INGREDIENTE:

  • 8 gălbenușuri
  • 300 g zahăr
  • 500 ml frișcă
  • 4 cutii (250 g) mascarpone
  • 1 pachet mare de pișcoturi (40 bucăți)
  • 2 căni mari de cafea (4 lingurițe zahăr + 8 lingurițe de cafea)
  • esență de rom

MOD DE PREPARARE:

Se face cafea din 2 căni de apă mari, 4 lingurițe de zahăr și 8 lingurițe de cafea. Se lasă la răcit.

Într-un castron se freacă spumă 8 gălbenușuri cu 300 g zahăr pudră. După ce s-au spumat bine se adaugă mascarpone și frișca bătută. Se amestecă ușor să nu se lase.

Cafeaua rece se toarnă într-un bol și se amestecă cu esența de rom. Pișcoturile se trec pe rând în cafea și se așează pe o tavă (20 bucăți). Nu trebuie înmuiate excesiv să curgă cafeaua din ele. Peste ele se toarnă mai mult de jumătate din cremă. Se așează restul pișcoturilor înmuiate în cafea (20 bucăți). Se pune restul de cremă, se nivelează bine, apoi se pudrează bine cu cacao.

Tortul tiramisu se dă la rece până se servește.

Este un desert potrivit pentru zilele de vară sau petrecerea de Revelion.


SFATURI UTILE:

  • Dacă se folosește frișcă vegetală, tiramisu se va întări foarte bine și nu va curge. Se va așeza pe o tavă și poate fi tăiat ușor precum un tort. Compoziția poate fi mixată fără să existe riscul ca crema să se lase. Dacă se folosește frișcă naturală, crema va fi mai moale, dar gustul mult mai bun. Se va așeza într-o tavă cu pereți înalți. În plus, nu se va folosi mixerul la cremă. Frișca se va amesteca ușor cu o lingură de lemn până se înglobează cu crema de mascarpone.
  • Cantitatea de zahăr din cremă poate fi redusă dacă se folosește o frișcă deja îndulcită.
DISTRIBUIE acest articol