Rețeta de șnițele de porc
INGREDIENTE:

  • 1 kg carne de porc (mușchi, cotlet, pulpă)
  • ouă
  • făină
  • sare
  • piper
  • ulei sau unsoare

MOD DE PREPARARE:

Se spală carnea, se curăță de pielițe și se taie în felii groase de 1 cm. Se bat bucățile de carne cu un ciocan de șnițel până devin subțiri. După ce s-au bătut se sărează și piperează fiecare felie, pe ambele părți. Se pun la frigider pentru o oră.

Într-o farfurie adâncă se bat 3-4 ouă ca pentru omletă. Pe o farfurie întinsă, se pune făină. Se ia fiecare bucată de carne, se trece prin făină pe ambele părți, apoi prin ou. Se prăjesc în ulei sau unsoare foarte bine încinsă la foc mediu până se rumenesc.

Se servesc calde cu garnitură de cartofi natur, piure de cartofi sau cartofi pai. Sunt bune și reci alături de alte aperitive.

DISTRIBUIE acest articol