INGREDIENTE:

Aluatul:

  • 4 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri pesmet
  • unt sau ulei pentru uns forma

Siropul:

  • 250 ml apă
  • 125 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o jumătate de baton de vanilie sau esență

Garnitura:

  • 500 ml frișcă
  • gem de caise, zmeură sau vișine

MOD DE PREPARARE:

Gălbenușurile se pun într-un castron și se freacă bine cu zahărul până se obține o cremă spumoasă. Se adaugă pesmetul, treptat, amestecând în continuare.

Separat se bat bine albușurile spumă și apoi se adaugă peste gălbenușuri amestecând ușor.

Se unge o formă de savarină cu unt sau ulei, se tapetează cu făină. Compoziția se toarnă în tavă și se dă la copt 25-30 minue. Când este bine crescută și ușor rumenită, se scoate forma din cuptor și se răstoarnă savarina pe un platou. Se lasă să se răcească.

Pentru sirop se pun într-un vas zahărul, mirodeniile și apa. Se pune pe foc să fiarbă câteva clocote.

Când savarina este rece se înțeapă cu furculița și se toarnă peste ea siropul cald. Se garnisește pe deasupra cu gem de fructe după preferință. Se servește, tăiată felii, cu frișcă pe deasupra.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •