Rețeta de pește crocant la cuptor. Cum faci pește crocant fără prăjire. Rețeta sănătoasă de șalău de Nil la cuptor.

Pentru cei cărora le place peștele prăjit, dar vor să încerce varianta mai sănătoasă, rețeta de mai jos e perfectă. Peștele tăvălit prin mălai și gătit la cuptor la o temperatură ridicată va deveni crocant ca și cum ar fi prăjit în ulei.

INGREDIENTE:

  • fileuri de șalău de Nil sălbatic
  • făină de mălai
  • sare
  • piper

Pentru MAIONEZĂ:

  • 1 gălbenuș
  • ulei de măsline
  • iaurt proaspăt
  • o legătură mică de chives (cepșoară)

MOD DE PREPARARE:

Fileurile de șalău se sărează și se lasă să stea la rece cca. 30 minute. Apoi se piperează și se trec prin făină de mălai. Se pun pe o hârtie de copt în tavă. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius până se rumenesc bine (cca. 10-15 minute). În ultimele 5 minute se lasă ușa cuptorului întredeschisă.

Se servesc calde sau reci cu un sos pe bază de maioneză. Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou, puțin muștar și ulei de măsline (cca. 50-100 ml). Se amestecă cu iaurt proaspăt bine scurs de zer ( cca. 350 g). Se adaugă cepșoara tocată mărunt. Cepșoara se poate înlocui cu un cățel de usturoi tocat mărunt.


DISTRIBUIE acest articol