Salată de sfeclă roșie în straturi
Rețeta de salată aperitiv de sfeclă roșie în straturi. Cum se face salata de sfeclă roșie cu maioneză. Rețete de salată de pui. Salată colorată în straturi.
Această rețetă de salată de sfeclă roșie în straturi cu piept de pui, maioneză și brânză este foarte gustoasă, dar și aspectoasă. Poate fi aranjată sub formă rotundă de tort sau într-o tavă transparentă de Jena. Va atrage atenția imediat la masă.
INGREDIENTE:
- un piept de pui fiert
- brânză telemea de vacă sau cașcaval
- cca. 1 kg sfeclă roșie
- hrean
- oțet
- zahăr
- 2 ouă fierte tare
Pentru MAIONEZĂ:
- 4 gălbenușuri
- sare
- 1 linguriță muștar
- ulei de măsline cât cuprinde (cca.150 ml)
- 1 lingură smântână
Prima dată se pregătește sfecla. Se fierbe în coajă până intră furculița ușor în ea. Se lasă la răcit, se curăță și se taie cubulețe. Se rade peste ea o rădăcină mai mică de hrean. Se adaugă după gust puțină sare, oțet și zahăr. Se amestecă bine și se lasă 1-2 ore să se mureze puțin și să absoarbă sfecla aromele.
Cum se asamblează salata?
Într-o tavă Jena sau o formă rotundă de tort se așează un strat de sfeclă preparată ca mai sus, se rade un strat de brânză telemea de vacă cât să acopere bine sfecla. Peste ea se pune un strat de carne de piept de pui fiert și tăiat mărunt.
Se repetă încă o dată aceleași straturi: sfecla, apoi brânză și piept de pui. Deasupra se întinde maioneză preparată din 4 gălbenușuri, o linguriță de muștar, sare și ulei de măsline. La final se amestecă și cu o lingură de smântână.
Peste stratul de maioneză se așează cele 2 ouă tari tăiate felii rotunde sau sferturi, după preferință.
SFATURI UTILE:
- Brânza telemea de vacă poate fi înlocuită cu cașcaval. Telemeaua de vacă fiind sărată dă salatei un gust mai bun.
- Cantitățile se pot adapta în funcție de vasul folosit și de numărul de straturi, dar și de preferințe.
Lasă un răspuns