INGREDINTE:

  • 750 g carne
  • 100 g slănină
  • 1 felie de pâine
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă
  • 1 lingură verdeață
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță ulei
  • 1 lingură unsoare sau ulei
  • 1 lingură rasă de făină

MOD DE PREPARARE:

Carnea de porc sau de vițel se toacă împreună cu slănina și o felie groasă de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, un ou întreg și un gălbenuș, și verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust. Din acest amestec se face un rulou gros ce să dă prin făină.

Albușul rămas se amestecă cu o linguriță ulei și puțină sare. Se unge rulada cu albușul și se pune într-o tavă unsă bine cu unsoare sau ulei.

Se dă la cuptor și se lasă până se rumenește frumos.

Se servește rece, tăiată felii.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •