Rețetă de post: Ciorbă de fasole
Rețeta de ciorbă de fasole. Cum se face ciorba de fasole boabe de post. Rețetă de post simplă: ciorbă de fasole.
INGREDIENTE:
- 300 g fasole
- 3 morcovi
- 2 cepe
- o țelină mică
- un pătrunjel de rădăcină
- 700 ml suc de roșii
- ulei
- pătrunjel verde
- sare
- cimbru
MOD DE PREPARARE:
Boabele de fasole se lasă de seara până dimineața la înmuiat. A doua zi se pune la fiert împreună cu o crenguță de cimbru proaspăt sau uscat. Când clocotește se adaugă ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina. Se lasă să fiarbă până intră furculița în ele. După ce au fiert se adaugă sucul de roșii. Se mai dă un clocot. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde tocat și 1-2 linguri de ulei presat la rece.
SFATURI UTILE:
- Hidratarea fasolei de seara până dimineața o face mult mai ușor digerabilă. La fel și cimbrul adăugat în apa în care fierbe.
- În ciorbă, la final, se mai pot adăuga și câteva frunze de salată verde.
Lasă un răspuns