INGREDIENTE:

  • 1 purcel de lapte (3-4 kg)
  • untură
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Purcelul, curățat și pârlit, se spală bine în apă rece. Dacă au mai rămas fire de păr se mai pârlește o dată la flacără. Se spală din nou, frecând cu sare și mălai. Când este bine curățat se scurge de apă, se sărează și se pune într-o tavă. În tavă se adaugă câteva linguri de apă, puțină grăsime și se bagă la cuptor, la foc potrivit.

Când începe să se rumenească, se unge din când în când cu sucul din tavă.

Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, nu se mai unge, ca să capete o crustă crocantă și aurie. După ce este gata se așează pe un platou, se taie cu un cuțin ascuțit și se servește cu garnitură de cartofi fierți și rumeniți la cuptor sau cartofi prăjiți și salată de castraveți acri.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •