INGREDIENTE:

  • 1 kg de carne
  • unsoare
  • sare
  • piper
  • 5 căței de usturoi
  • apă

MOD DE PREPARARE:

Carnea se spală bine, se curăță de pielițe, se sărează, se pipărează și se împănează cu căței de usturoi. Se pune într-o tavă ulei sau unsoare și se lasă pe foc până se încinge. În grăsimea încinsă se pune carnea și se dă tava la cuptor. Se lasă să se rumenească pe ambele părți la foc potrivit. Din când în când se mai unge cu sucul din tavă.

Dacă carnea nu este suficient de fragedă, se mai adaugă puțină apă. Când furculița pătrunde ușor în carne, friptura este gata. Se scoate, se lasă puțin să se răcească, se taie felii și se așează pe un platou. Se servește cu cartofi prăjiți, soteuri de legume, murături sau salate, în funcție de sezon.

Se poate prepara și în cratiță direct pe flacăra plitei, iar atunci se va acoperi cu un capac.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •