Prăjitură Snickers cu nucă și caramel
Această prăjitură cu caramel și nucă e o adaptare a celebrei ciocolate Snickers.
INGREDIENTE:
BLAT
- 7 albușuri
- 7 linguri zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 1 praf de copt
- 1 lingură făină
CREMA
- 160 g zahăr
- 250 g unt
- 4 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- alune prăjite și mărunțite sau arahide (nesărate)
- 100 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată cu lapte
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron se bat spumă 7 albușuri. Se adaugă 7 linguri de zahăr. Se bate în continuare bezeaua până se dizolvă zahărul. Se adaugă nuca măcinată, făina și praful de copt stins cu puțin suc de lămâie sau oțet. Se încorporează ușor cu o lingură de lemn. Compoziția de blat se toarnă într-o tavă unsă bine și tapetată cu făină. Se dă la copt la 160 grade, cca. 30-40 minute. Pentru a verifica dacă s-a copt se introduce o scobitoare în blat. Dacă nu se lipește nimic pe ea, înseamnă că blatul e copt. Se scoate din cuptor, se desfac ușor marginile cu un cuțit și se răstoarnă pe un grătar să se răcească.
Într-un vas mic pe baie de aburi se topește 100 g ciocolată albă. Se întinde peste blat.
Pentru cremă se caramelizează pe foc 160 g zahăr tos. Când capătă o culoare aurie se adaugă 250g unt și alune prăjite și mărunțite. Separat, se freacă 4 gălbenușuri cu 4 linguri de zahăr și se adaugă peste crema anterioară de caramel. Se amestecă până se îngroașă. Crema astfel obținută se întinde peste blatul cu ciocolata albă. Se uniformizează cu o paletă, apoi deasupra se toarnă 100 g de ciocolată de lapte topită pe baie de aburi.
Prăjitură se lasă la rece până a doua zi.
Lasă un răspuns