Prajitura Harlechin
INGREDIENTE:

  • 1 pachet unt 65% grăsime
  • 3 linguri de smântână
  • 1 ou întreg
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie
  • 400 g făină
  • dulceață de caise

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se amestecă untul cu zahărul, oul, smântâna, praful de copt stins cu zeamă de lămâie și făina. Se frământă bine aluatul. Se împarte în trei părți. Se întinde fiecare foaie și se coace pe dosul tăvii. Se dau la copt la 160 grade Celsius până încep să se rumenească puțin pe margine. Când sunt coapte se scos, se dezlipesc cu un cuțit de pe tavă, se așează pe un platou și se ung cu dulceață de caise până sunt calde. Se presează bine.

Desupra se face o GLAZURĂ din 3 gălbenușuri frecate spumă cu 150 g zahăr pudră și sucul de la jumătate de lămâie. Se întinde pe prăjitură și se presară stafide sau se rade ciocolată. Se pune prăjitura Harlechin la rece să se întărească. Se poate tăia a doua zi.

DISTRIBUIE acest articol