INGREDIENTE:

  • 5 ouă
  • 11 linguri de zahăr (+10 linguri cu vârf pentru bezea)
  • 11 linguri ulei
  • 11 linguri lapte
  • 11 linguri cu vârf de făină
  • jumătate plic praf de copt
  • vișine proaspete (cca. 1 kg)

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron sau în bolul mixerului se freacă bine cele 5 gălbenușuri cu 11 linguri rase de zahăr tos. Când s-au spumat se adaugă 11 linguri de ulei, 11 linguri de lapte și praful de copt stins cu 1 linguriță suc de lămâie sau oțet. Se amestecă bine apoi se adaugă 11 linguri cu vârf de făină.

Această compoziție se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Peste ea se preasară puțin griș (pentru a absorbi sucul lăsat de fructe).

Se dă la copt. Când e pe jumătate coaptă (blatul trebuie să se ridice peste fructe puțin), se scoate din cuptor și se întinde deasupra spuma.

SPUMA:

Cele 5 albușuri rămase se bat bine spumă cu 10 linguri cu vârf de zahăr tos, până iasă o bezea lucioasă. Se întinde peste prăjitură. Se mai dă la copt până se usucă bezeaua.


SFATURI UTILE:

  • Această prăjitură se poate face și cu alte fructe de sezon: caise, prune, mere, rubarbă.
DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •