Rețeta de plăcintă cu dovleac. Cum se face cea mai bună plăcintă cu dovleac.

Plăcinta cu dovleac e o delicatesă de sezon, cu aluat pufos și aromă de dovleac și scorțișoară. Se prepară rapid și de către începători.

INGREDIENTE:

Pentru ALUAT:

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • coaja de la o portocală

UMPLUTURA:

  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahăr după gust
  • scorțișoară

MOD DE PREPARARE:

Se face un aluat din făină, zahăr, drojdia dizolvată în lapte călduț. Se adaugă ouăle, iar la final coaja de la portocală (se folosește doar coaja de la portocală bio, netratată).

Aluatul se lasă la dospit până își dublează volumul.

În acest timp se pregătește umplutura. Dovleacul se rade pe răzătoarea de mere, se presară peste el zahăr după gust (cca. 150 g). Se pune pe foc și se călește puțin cât să se înmoaie. Se lasă să se răcească și la final se adaugă scorțișoară.

Aluatul se împarte în 4 părți. Se întinde fiecare bucată și se pune deasupra umplutura de dovleac, ca la cozonac, peste tot aluatul. Daca nu s-a pus scorțișoară în dovleac, se poate presăra acum.

Se rulează și se pune în tavă pe o hârtie de copt. Se unge cu ou deasupra.

Se procedează la fel cu toate cele 4 bucăți de aluat. Se dau la copt până se rumenesc uniform. După ce se scot de la cuptor, se lasă puțin să se răcească și apoi se presară cu zahăr pudră.

 

DISTRIBUIE acest articol