Păstrarea cărnii de porc în unsoare
Carnea de porc poate fi păstrată bine în unsoare topită. La fel se poate proceda și cu cârnații. Acest preparat se consumă rece, înlăturând unsoarea sau încălzit precum o friptură.
INGREDIENTE:
- carne proaspătă de porc (pulpă de porc, mușchi)
- unsoare
- sare
- borcane
- celofan sau hârtie pergament
- sfoară
MOD DE PREPARARE:
Carnea se spală, se curăță de pielițe și se taie bucăți, după care se presară cu sare.
Slănina se taie bucățele și se pune, într-o cratiță, pe foc la topit. După ce s-a topit se scot jumările cu o lingură cu găuri și se pun într-un castron.
În unsoarea topită se prăjesc bucățile de carne până se rumenesc pe toate părțile. Se așează într-un borcan, după care se toarnă untura topită peste ele până se acoperă întreaga cantitate de carne.
Borcanul se ține la temperatura camerei, până se încheagă bine unsoarea. Se acoperă cu celofan sau hârtie pergament și se leagă cu sfoară. Se depozitează la loc răcoros.
Lasă un răspuns