INGREDIENTE:

  • 200 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • 100 unt
  • mărar verde
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

Se spală ficatul și se taie bucățele mici. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun într-o cratiță cu puțină grăsime și se lasă să fiarbă înăbușit. Când este gata (ficatul și ceapa s-au înmuiat) se lasă să se răcească și apoi se dau prin mașina de tocat. Pasta obținută se amestecă cu untul, mărarul tocat, sarea și piperul, după gust.

Se amestecă bine să se omogenizeze. Pasta obținută se folosește la tartine.


BINE DE ȘTIUT:

  • Această rețetă este o variantă sănătoasă la pate-ul de ficat din comerț, care poate conține aditivi.
  • Se poate prepara și din ficat de găină, cocoș, rață, gâscă.
DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •