INGREDIENTE:

  • brânză dulce de vacă (fără cheag)
  • smântână, unt sau ulei de măsline presat la rece
  • ceapă
  • sare
  • pătrunjel verde
  • boia (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Brânza de vaci proaspătă se amestecă bine, cu mâna sau cu o lingură de lemn, ca să se omogenizeze. Se adaugă sare după gust, puțin ulei de măsline, unt frecat spumă sau smântână, ceapa tocată mărunt și pătrunjelul tocat.

Se amestecă toate până se obține o pastă fină. Se poate adăuga și puțină boia pentru culoare. Această pastă se poate folosi la tartine reci, sandviciuri etc.


BINE DE ȘTIUT:

  • Brânza de vaci sau brânza dulce se prepară din lapte crud, lăsat să fermenteze la temperatura camerei prin proces natural, și nu cu adăugare de cheag. Laptele poate fi și degresat, rezultând o brânză mai slabă caloric.
  • Varianta pregătită cu puțin ulei de măsline presat la rece, atât cât să-i dea gust și s-o facă puțin cremoasă, e mai ușoară decât varianta cu unt și poate fi consumată și de cei cu probleme digestive sau de cei aflați la dietă.
DISTRIBUIE acest articol