INGREDIENTE:

  • 500 g brânză de vacă
  • 2 ouă
  • sare
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat stins cu suc de lămâie sau oțet
  • 10 – 15 linguri de făină
  • zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat
  • smântână dulce
  • dulceață de căpșuni

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, sarea, bicarbonatul. Se adaugă făina și se continuă amestecatul până aluatul nu se mai lipește de mâini. Dacă e nevoie se mai poate pune puțină făină. Se modelează 2 biluțe, una mai mare care se găurește la mijloc, și una mai mică. Se fac astfel de biluțe din tot aluatul. Se frig în ulei încins. Se scot și se pun la scurs de excesul de ulei, pe un șervețel de hârtie.

Pe o farfurie se așează papanașii găuriți, se pune smântână și dulceață, apoi li se pune deasupra capacul. Se pudrează cu zahăr vanilat și zahăr pudră. Se servesc calzi.

DISTRIBUIE acest articol