INGREDIENTE:

  • 6 albușuri
  • 350 g miere
  • 350 g zahăr
  • 350 g nuci și alune curățate
  • 2 foi de napolitană
  • zeama de la jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Într-un vas metalic se bat bine spumă albușurile. Se adaugă zahărul în ploaie, apoi când spuma e foarte bine bătută se adaugă și mierea. Se adaugă zeama de lămâie. Se pune vasul pe bain-marie și se bate aproximativ o oră la foc mic. Când compoziția e bine legată, astfel încât se desprinde de pe fund când se dă cu telul, se pun nucile amestecate cu alune.

Nucile au un gust mai bun dacă înainte sunt puțin prăjite în cuptor.

Compoziția se toarnă peste o foaie de napolitană și se întinde bine cu un cuțit udat cu apă. Deasupra se așează cealaltă foaie de napolitană. Peste ea se pune un fund de lemn cu ceva greutate pentru ca foile să adere bine de spumă.

A doua zi, după ce s-a răcit bine, se taie bucăți.

DISTRIBUIE acest articol