INGREDIENTE:

  • 300 g sâmburi de cireșe
  • 12 sâmburi de caise
  • 2 l țuică sau rachiu
  • 150 g zahăr
  • 150 ml apă

MOD DE PREPARARE:

Sâmburii de cireșe și de caise se sparg și se pun într-o sticlă mai mare precum cea în care se face vișinata. Se adaugă 2 l de țuică sau rachiu. Se lasă 5-6 săptămâni la soare, scuturând din când în când sticla. Lichidul obținut se strecoară printr-un tifon.

Se face un sirop din 150 g zahăr și 150 ml apă. Se fierbe 2 minute.

Lichidul de sâmburi strecurat se amestecă bine cu siropul de zahăr.

Se filtrează prin hârtie de filtru. Într-o pâlnie obișnuită se pune o hârtie de filtru, prin care se toarnă încet într-o sticlă lichidul. Când s-au depus prea multe reziduri pe ea, hârtia se schimbă cu alta. Filtrarea se face în câteva ore, iar băutura finală trebuie să fie limpede ca lacrima.

DISTRIBUIE acest articol