Rețeta tradițională de jumări din grăsime de porc, nelipsită din gospodăriile de la țară. Se pregătesc la tăiatul porcului, însă se pot face în cantități mai mici oricând pe parcursul anului cu grăsime cumpărată. Gustul însă nu e același.
Jumari de porc
INGREDIENTE:

  • slănină proaspătă de porc, untură și alte bucăți de grăsime de pe burtă
  • puțină sare

Slănina și grăsimea de pe porc se taie bucăți mari și se pun într-o oală pe foc să se rumenească. Se fierbe la foc mic până se topesc bine și se rumenesc.

Când sunt gata se iau de pe foc, unsoarea se scurge cu grijă printr-o sită într-un vas metalic curat.

Jumările se lasă la scurs apoi se țin la rece în cămară în borcan.

Se servesc calde cu mămăligă și brânză de vaci sau reci ca aperitive cu ceapă.

 

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •