INGREDIENTE:

  • 10 ouă
  • 8 linguri rase de zahăr
  • esență de vanilie (1 fiolă)
  • 500 ml smântână pentru frișcă

MOD DE PREPARARE:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă într-un castron bine uscat. Când spuma se ține bine (Se răstoarnă castronul cu capul în jos pentru a verifica. Spuma trebuie să nu curgă) se adaugă treptat zahărul. Se bate în continuare până se dizolvă zahărul.

Golbenușurile se bat bine și se amestecă cu spuma.

Într-un castron separat se bate smântâna până devine frișcă. Se folosește doar smântână naturală pentru frișcă.

Se adaugă peste spumă și se încorporează ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă o fiolă de esență de vanilie.

Înghețata astfel preparată se toarnă într-o cutie cu capac și se dă la congelator. Nu mai trebuie scoasă și amestecată deoarece nu face ace de gheață. Deasupra se poate rade ciocolată și presăra nucă tocată.

Pornind de la această rețetă de bază se poate face și înghețată de cacao. În locul esenței de vanilie se adaugă esență de rom și 2-3 linguri de cacao cu vârf (cernut prin sită).

 

DISTRIBUIE acest articol