INGREDIENTE pentru înghețata de vanilie:

  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • 250 ml frișcă naturală
  • 2 căni mari de zmeură

INGREDIENTE pentru bezea:

  • 5 albușuri
  • 15 linguri de zahăr
  • sucul de la jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Se pregătește compoziția pentru bezea. Într-un castron bine uscat se pun 5 albușuri. Se bat bine spumă, apoi se adaugă treptat 15 linguri de zahăr. Se bate bezeaua până se dizolvă zahărul. Se adaugă sucul de la lămâie. Compoziția se împarte în două și se coace pe dosul tavii unse cu unt sau unsoare și tapetată bine cu făină. Se coc cele două foi la 120 grade. La exterior trebuie să fie albe și uscate, iar la interior ușor moi.

Între timp se pregătește crema de vanilie pentru înghețată. Se pune un vas cu apă să fiarbă pentru bain marie. Într-un vas cu pereti metalici se freacă 5 gălbenușuri cu 150 g zahăr și 250 ml lapte. Se pune pe foc la bain marie și se bate ușor cu telul până se îngroașă ca o smântână. Se lasă să se răcească.

Separat se bate frișca și se amestecă ușor cu crema de vanilie răcită. Se adaugă esență de vanilie.

Într-o caserolă mare de înghețată se pune o foaie de bezea. Se toarnă jumătate din crema de vanilie. Se așează deasupra o cană de zmeură. Se pune cealaltă foaie de bezea și se întinde și restul de cremă de vanilie. Se așează deasupra cea de-a doua cană de zmeură rămasă.

Se dă la congelator.

Se scoate de la congelator cu 15-20 minute înainte de a servi pentru a putea fi tăiată bucăți sau se poate pune cu lingura în cupe de înghețată. E delicioasă în momentul în care începe să se topească.

DISTRIBUIE acest articol