Icre de crap cu ceapă
Icrele proaspete preparate în casă sunt o alternativă mult mai sănătoasă la cele din comerț pline de conservanți și coloranți. O salată de icre se prepară destul de ușor, procedeul fiind asemănător celui de obținere a maionezei.
INGREDIENTE:
- icre, ulei în părți egale
- suc de lămâie
- o ceapă
- miez de pâine, măsline (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Se curăță icrele de pielițe, se presară puțină sare pe ele și se lasă să stea o oră la rece.
Se pun într-un bol și se amestecă ușor cu ulei puțin câte puțin. Ulei se pune aproximativ cât cantitatea de icre. Se adaugă suc de lămâie sau portocală, după gust.
Pentru a le înmulți se mai poate adăuga miez de pâine înmuiat în lapte sau puțin griș fiert cu apă sau lapte.
Când sunt gata (se țin bine, nu curg) se adaugă ceapa tăiată mărunt.
Se decorează cu măsline sau felii de lămâie, portocală.
Lasă un răspuns