Fursecuri „Gheare de vrăjitoare” pentru Halloween
O rețetă de fursecuri înfricoșătoare, dar foarte fragede și aromate, numai bune pentru petrecerea copiilor sau Halloween.
INGREDIENTE:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță rasă de bicarbonat stins în oțet
- 100 g alune de pădure măcinate
- câteva alune întregi
- făină cât cuprinde
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă untul cu făina, se pune zahărul, ouăle și bicarbonatul stins în puțin oțet. Se adaugă alunele măcinate. Se face un aluat fraged ce se lasă 1 oră la rece. Se modelează bastoane de 8-10 cm lungime și se așează într-o tavă. Cu o furculiță se presează în două locuri fiecare bastonaș pentru a crea aspectul de deget. Într-unul din capete se pune câte-o alună întreagă și se modelează puțin aluatul pe lângă ea astfel încât să de-a impresia unui deget de vrăjitoare.
Se coc la foc potrivit până devin puțin rumene pe margine. Se scot și se lasă să se răcească. Pentru un efect mai înfricoșător potrivit pentru Halloween se poate pune puțină dulceață de măceșe pe lângă unghiile din alune, dând astfel impresia de deget ce sângerează.
Lasă un răspuns