Fursecuri decupate cu nucă și dulceață
INGREDIENTE:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou întreg
  • o linguriță bicarbonat de sodiu stins în puțin suc de lămâie
  • coajă de lămâie netratată

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se amestecă untul cu zahărul, ouăle, bicarbonatul stins și făina. Se face un aluat potrivit, care nu se lipește. Se întinde o foaie de cca. 0,5 cm și se decupează diverse forme. Se așează fursecurile în tava neunsă. Pentru partea deasupra decupată se folosesc diverse forme mai mici de biscuiți. Se coc un număr egal de fursecuri întregi și decupate.

Se coc la foc potrivit cca. 10-15 minute. Dacă scoți una din cuptor și pe fund e puțin aurie e coaptă. Trebuie să rămână destul de albe.

Fursecurile se lipesc cu dulceață de caise sau de zmeură. Sunt extrem de gustoase și arată foarte bine pe platoul cu prăjituri diverse de sărbători.

DISTRIBUIE acest articol