Nu ezitați să pregătiți în casă această rețetă simplă și foarte rapidă de fursecuri de Crăciun. Sunt fragede, ușor sfărâmicioase și foarte aromate. În plus, pot fi decorate în funcție de creativitatea fiecăruia, pot fi atârnate în brad sau frumos împachetate și dăruite celor dragi.

Fursecuri cu nucă lipite cu dulceata

INGREDIENTE:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat stins în suc de lămâie
  • aromă: coajă de lămâie, portocală, ghimbir, scorțișoară (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se amestecă bine untul cu zahărul pudră, oul, făina, bicarbonatul și nuca. În funcție de preferințe se pot adăuga și alte arome: coajă de lămâie, portocală, ghimbir, scorțișoară.

Se frământă bine aluatul și se lasă la rece 30 min. Apoi se întinde pe blatul de lucru bine tapetat cu făină. Se decupează diferite forme de Crăciun: brăduleți, steluțe, clopoței etc. Se pun în tava de copt neunsă sau tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit (160-170 grade timp de cca. 10-15 min) până încep puțin pe margine să devină maronii.

Se scot din tavă și se lasă să se răcească. Se pot decora cu glazură colorată sau se pot pudra cu zahăr pudră. Se pot lipi câte două cu dulceață de caise, zmeură etc.

 

DISTRIBUIE acest articol