Friptură de miel
Rețeta de friptură de miel. Cum se face friptura de miel. Cea mai bună rețetă de friptură de miel pentru Paști.
INGREDIENTE:
- pulpe de miel (picioarele din spate)
- coaste de miel
- sare
- piper
- boia
- 100 g unsoare
- un pahar vin
- 1 legătură de usturoi verde
- 1-2 căpățâni de usturoi
- 1 legătură de leuștean
MOD DE PREPARARE:
Carnea se sărează și se piperează. Se pune și puțină boia și se amestecă bine bucățile într-un castron să se condimenteze bine. Se lasă câteva minute așa, apoi se așează într-o tavă încăpătoare unsă bine cu unsoare. Se adaugă cățeii de usturoi, legătura de usturoi verde legat cu o ață, legătura de leuștean. Se toarnă un pahar de vin și unul de apă. Alcoolul se evaporă prin gătire, însă îmbunătățește gustul cărnii. Se dă totul la cuptor, mai întâi la foc mediu să se pătrundă, apoi la foc iute să se rumenească. La mijlocul timpului de coacere se scoate din cuptor și se întorc bucățile și pe partea cealaltă.
Pregătită astfel friptură are un gust extrem de bun de la combinația de vin, usturoi și leuștean, și nu e greu digerabilă, mai ales dacă se servește cu salată verde proaspătă cu dressing de apă, zahăr și oțet.
Lasă un răspuns