Eclere de casă cu cremă de vanilie
INGREDIENTE (pentru cca. 70 bucăți):
- 500 ml apă
- 500 g făină
- 250 ml ulei
- o jumătate linguriță de sare
- 10 ouă mari
MOD DE PREPARARE:
Într-o cratiță pe foc se pune apa cu uleiul și sarea. Când începe să clocotească se toarnă toată făina și se amestecă rapid să nu se facă cocoloașe. Înainte de a turna făina se ia de pe foc, apoi se mai amestecă cu făina 1-2 minute pe foc. Se ia vasul de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și se adaugă ouăle. Se sparge doar câte unul, se amestecă bine să se încorporeze apoi se adaugă următorul și tot așa. Trebuie să rezulte o compoziție cremoasă, destul de moale dar să nu curgă.
Se pune într-un poș sau într-o pungă tăiată la capăt. Într-o tavă unsă se fac bastoane de dimensiune egală cca. 6-8 cm. Se coc la foc mare în primele 10 minute, apoi focul se micșorează să se rumenească bine eclerele.
CREMA:
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 160 g făină
- 50 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
Gălbenușurile se amestecă cu 200 g zahăr, se adaugă făină și se subțiază treptat cu laptele. Se pune pe foc să fiarbă la baie de aburi până se îngroașă foarte bine. La final se adaugă zahărul vanilat și se ia de pe foc. Se pune untul și se amestecă până se topește. Rapid se adaugă și albușurile bătute spumă cu puțină sare și 100 g zahăr. Albușurile se încorporează cu grijă în crema de ouă. Se lasă crema să se răcească.
Se taie un căpăcel de la ecler (nu de tot), se pune crema, iar deasupra se decorează cu ciocolată topită pe baie de aburi cu 2 linguri de ulei.
Se lasă eclerele la rece până a doua zi.
karamela esti amarela… nu permiti descarcare reteta,esti ridicola si in mod categoric reteta nu e buna si deci ca sa nu te faci de ras doar te lauzi….
Salut! Îți mulțumesc că ai citit această rețetă și ți-ai făcut timp să oferi feedback. Îmi pare rău să aud despre nemulțumirea ta. Acest lucru nu e standardul a ceea ce dorește să ofere acest site, mai exact, rețete diverse și informații utile din domeniul culinar. În măsura în care sugestiile se potrivesc cu politica site-ului, voi încerca să țin cont de ele pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor.