Ecleruri

INGREDIENTE (pentru cca. 70 bucăți):

  • 500 ml apă
  • 500 g făină
  • 250 ml ulei
  • o jumătate linguriță de sare
  • 10 ouă mari

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiță pe foc se pune apa cu uleiul și sarea. Când începe să clocotească se toarnă toată făina și se amestecă rapid să nu se facă cocoloașe. Înainte de a turna făina se ia de pe foc, apoi se mai amestecă cu făina 1-2 minute pe foc. Se ia vasul de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și se adaugă ouăle. Se sparge doar câte unul, se amestecă bine să se încorporeze apoi se adaugă următorul și tot așa. Trebuie să rezulte o compoziție cremoasă, destul de moale dar să nu curgă.

Se pune într-un poș sau într-o pungă tăiată la capăt. Într-o tavă unsă se fac bastoane de dimensiune egală cca. 6-8 cm. Se coc la foc mare în primele 10 minute, apoi focul se micșorează să se rumenească bine eclerele.

CREMA:

  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 160 g făină
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Gălbenușurile se amestecă cu 200 g zahăr, se adaugă făină și se subțiază treptat cu laptele. Se pune pe foc să fiarbă la baie de aburi până se îngroașă foarte bine. La final se adaugă zahărul vanilat și se ia de pe foc. Se pune untul și se amestecă până se topește. Rapid se adaugă și albușurile bătute spumă cu puțină sare și 100 g zahăr. Albușurile se încorporează cu grijă în crema de ouă. Se lasă crema să se răcească.

Se taie un căpăcel de la ecler (nu de tot), se pune crema, iar deasupra  se decorează cu ciocolată topită pe baie de aburi cu 2 linguri de ulei.

Se lasă eclerele la rece până a doua zi.

 

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •