Dulceață de vișine
INGREDIENTE:
- 1 kg de zahăr
- o farfurie adâncă plină cu vârf de vișine curățate de sâmburi
- sucul de la o lămâie
- borcane, celofan, sfoară sau capace
MOD DE PREPARARE:
Se spală vișinele, se curăță de codițe și se scot sâmburii.
Într-o cratiță emailată, curată, se pune zahărul și apa. Se lasă să fiarbă până se leagă siropul. Se face un test: pe o farfurie se picură puțin sirop, dacă rămâne bob atunci e făcut. Se adaugă vișinele. Se lasă să fiarbă la foc mare și se amestecă din când în când. Nu trebuie să se îngroașe tare. Se face din nou testul cu bobul de sirop. Dacă siropul de dulceață nu curge când e pus pe farfurie, înseamnă că dulceața e făcută. Prin răcire ea se va mai întări.
Se ia de pe foc, se acoperă vasul cu un tifon umezit și se lasă la rece până a doua zi. Se pune în borcane și se leagă cu celofan umezit și sfoară sau se pun capace. Se păstrează la răcoare în cămară.
Lasă un răspuns