Dovlecel pane
INGREDIENTE:
- 2 dovlecei medii
- 3 ouă
- făină
- ulei pentru prăjit sau unsoare
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine dovleceii. Dacă sunt din grădina proprie un soi cu coajă moale nu e necesar să fie curățați de coajă. Se taie felii rotunde de cca.0,5 – 1 cm grosime. Se presară sare și piper peste ei și se lasă cca. 20 minute să se înmoaie. Se scurg de apa ce o lasă.
Într-o farfurie adâncă se bat ouăle ca pentru omletă, se pune puțină sare.
Pe o farfurie întinsă se pune făină.
Într-o tigaie se pune unsoare sau ulei să se încingă bine.
Se ia fiecare bucată de dovlecel, se tăvălește bine prin făină, se dă apoi prin ou și se prăjește în unsoare. Se rumenesc frumos pe ambele fețe, apoi se scot cu o furculiță și se pun pe o farfurie cu hârtie absorbantă de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime.
Se servesc calzi sau reci cu diverse salate de castraveți, roșii sau cu salată verde.
Lasă un răspuns