Cum se face borșul de casă pas cu pas
Pregătirea borșului în casă e un procedeu ușor, ce poate fi făcut în orice bucătărie. Borșul are proprietăți benefice pentru sănătate și e bine să-l avem la îndemână în casă la pregătirea ciorbelor sau ca băutură – tratament pentru creșterea imunității. Iată mai jos cum se pregătește pas cu pas rețeta de borș magic.
INGREDIENTE:
- 1 kg tărâțe de grâu
- 1 ceașcă tărâțe de porumb
- o jumătate de lămâie tăiată bucăți
- 1 felie mare de pâine neagră
- 10 frunze de vișin
- 10 l apă clocotită
- 1 borcan mare de sticlă sau ceramică smălțuită
MOD DE PREPARARE:
Tărâțele de grâu și cele de porumb se pun în borcan și se amestecă cu puțină apă rece până se face o pastă moale. Se pune pâinea, lămâia și apa clocotită împreună cu frunzele de vișin. Se lasă acoperit la loc cald pentru a se înăcri. Din când în când se amestecă. Când se limpezește (24- 36 ore) se trage la sticle, care se țin la rece.
O ceașcă din tărâțele rămase se păstrează pentru a fi folosite la prepararea borșului următor. În felul acesta se va obține o fermentare mai rapidă.
Lasă un răspuns