INGREDIENTE:

  • 4 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură de făină
  • unt cât o alună
  • zahăr vanilat sau jumătate baton de vanilie

MOD DE PREPARARE

Se pun gălbenușurile într-o oală metalică și se freacă bine cu zahărul până se obține  cremă spumoasă. Se adaugă făina amestecând în continuare.

Separat, se fierbe laptele cu vanilia, tăiată mărunt, și se lasă să se răcească. Se adaugă treptat peste gălbenușuri amestecând continuu. Se pune oala pe foc mic unde se lasă până se îngroașă compoziția.

Când crema s-a îngroșat se ia de pe foc, se lasă să se răcească puțin și se adaugă untul, amestecând până se încorporează în compoziție.

Crema călduță se pune în cupe sau mici castroane și se servește rece.

În cremă se mai pot adăuga nuci tăiate, stafide sau coajă de portocală.

DISTRIBUIE acest articol