Un desert ce se prepară extrem de rapid și e pe gustul tuturor. Această rețetă de clătite se coace pe o lespede de fontă. În acest fel clătitele se coc uniform și nu este nevoie să ungem lespedea.

Clatite pe lespede umplute cu dulceata

INGREDIENTE:

  • 500 g făină
  • 500 ml lapte
  • cca. 300 ml apă minerală
  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă treptat făina cu laptele. Se adaugă zahărul, ouăle și sarea. Se omogenizează bine și se mai adaugă apă minerală până când compoziția e precum o smântână mai subțire.

Lespedea foarte bine încinsă se unge cu puțină unsoare, însă se pot coace la fel de bine și fără niciun fel de grăsime. Se pune un polonic de scrob de clătite și se întinde bine cu o paletă. Se coace la foc mediu. Când e rumenită se întoarce pe partea cealaltă.

Se repetă operațiunea până când se termină tot aluatul. Din această cantitate se obțin aproximativ 15 clătite.

Clătitele se umplu cu dulceață de vișine și mere sau cu miere.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •