Ciorbă de topinambur ca varză kale
INGREDIENTE:

  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  •  o țelină mică sau jumătate
  • 1 pumn de topinambur (napi)
  • 4 frunze mari de kale
  • 2-3 fire mari de țelină
  • frunze de pătrunjel
  • 2 linguri de ulei presat la rece
  • 100 ml bulion
  • sare, piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Se curăță și se spală toate zarzavaturile. Ceapa se taie fin și se călește puțin în oală cu uleiul, cât să se înmoaie.

Se adaugă morcovul tăiat felii, țelina, păstârnacul și se lasă să se călească puțin 1-2 minute.

Se adaugă topinamburul tăiat bucăți mai mari. Se toarnă 2 l apă, se sărează puțin și se lasă să fiarbă la foc mediu cca. 30 minute până toate zarzavaturile sunt moi.

Înainte cu vreo 10 minute de  fi gata se adaugă frunzele de kale tăiate mai mare și țelina și bulionul. După ce se stinge focul se adaugă și frunze de pătrunjel tocat. Se poate adăuga și puțin piper râșnit.

Supa se servește caldă cu smântână.

 

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •