INGREDIENTE:

  • 2 l apă
  • 1 l borș
  • 500 g ștevie
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei presat la rece
  • o lingură rasă de făină
  • 3 linguri de făină sau 2 cartofi
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Frunzele de ștevie se spală bine în mai multe ape. Se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă și orezul. Se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul.

Între timp, într-o cratiță se prăjește o ceapă tăiată mărunt cu o lingură de ulei. Se adaugă făina și se lasă să se rumenească puțin, apoi se stinge cu apă.  Se pune în ciorbă, se amestecă bine se adaugă borșul și se lasă să mai dea 2-3  clocote.

Orezul se poate înlocui cu cartofi tăiați cubulețe.

Ciorba de ștevie se servește simplă sau dreasă cu smântână.


SFATURI UTILE:

  • Folosește frunze proaspăt culese de ștevie, tinere, la începutul primăverii.
  • Ciorba se poate pregăti fără borș și se poate acri la final cu oțet de mere după gust.
DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •