INGREDIENTE:

  • 1 kg burtă
  • 1 picior de vițel sau vacă
  • 4 l de apă
  • zarzavat
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 2 linguri oțet
  • 2 gălbenușuri
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Burta și piciorul de vițel se spală bine și se curăță în mai multe ape. Într-o oală se pun la fiert în apa cu sare burta, piciorul de vițel, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o ceapă întreagă, foi de dafin și boabele de piper. Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit.

Se scoate burta, se lasă puțin să se răcească și se taie în formă de tăiței mai groși. La fel se procedează și cu carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se adaugă zeama în care au fiert (strecurată) și se pune pe foc să mai dea câteva clocote.

Gălbenușurile se bat cu 2 linguri de oțet sau zeamă de lămâie și se amestecă încet cu zeama din oală. Se gustă și se potrivește cu sare sau oțet. Se servește fără a se mai pune pe foc să nu se coaguleze oul.

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •