Chec de casă – rețeta clasică
INGREDIENTE:
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 300 g făină
- un pahar de ulei
- praf de copt
MOD DE PREPARARE:
Se bat albușurile bine într-un castron curat și uscat. Se adaugă treptat zahărul și se bate bine până se dizolvă. Se adaugă gălbenușurile (amestecate puțin înainte), apoi uleiul. La final se pune făina și praful de copt stins cu puțin oțet. Se amestecă ușor cu lingura de jos în sus ca să nu se lase spuma.
Se toarnă jumătate din compoziție în tava de chec unsă și tapetată cu făină. În restul compoziției se adaugă 1-2 linguri de pudră de cacao cernută. Se toarnă în tavi peste compoziția galbenă. Cu o furculiță se amestecă ușor în tavă ca cele două culori să se marmoreze.
În chec se mai pot pune nuci tăiate, alune sau bucățele de ciocolată.
Se dă la copt pentru cca. 20-30 minute. Pentru a testa dacă e copt se introduce o scobitoare în blat. Dacă nu se prinde nimic pe ea înseamnă că blatul de chec e copt. Se scoate din tavă și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Lasă un răspuns