Cum se face cea mai bună ceafă de porc la grătar? Deși pare simplu de făcut, de multe ori ceea ce mănâncă românii e o bucată de carne tare, mult prea uscată și lipsită de frăgezime și gust. Calitatea cărnii și niște mici trucuri de gătire  te vor ajuta să obții niște bucăți de ceafă apetisantă și extrem de gustoasă.
Rețeta de ceafă de porc la grătar

INGREDIENTE:

  • 1 kg ceafă de porc
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

Se taie carnea în bucăți groase de 2 cm (cam cât un deget). Înainte de a pune carnea pe grătar, acesta se poate unge cu puțină slănină.

Bucățile de carne se pun pe grătarul foarte bine încins. Nu se sărează carnea înainte fiindcă se întărește. Nu e nevoie nici ca bucățile tăiate să fie bătute cu ciocanul de șnițele.

Se frige bine carnea pe ambele părți. Nu se întoarce de mai multe ori pentru a evita să-și piardă suculența, doar se verifică cu o furculiță dacă e făcută sau nu. Trebuie să fie bine prăjită, dar nu arsă. Cam 10 minute pe o parte e suficient.

Când e gata friptă pe o parte, se întoarce, se sărează și se piperează. Când se ia de pe grătar se condimentează și pe partea cealaltă. În acest fel rămâne suculentă și își păstrează aromele.

Ceafa de porc astfel gătită se servește caldă cu diverse garnituri și mujdei de usturoi.

Pe grătar lângă carne se pot pune și diverse legume: praz, sparanghel, roșii, ceapă, cartofi etc.

DISTRIBUIE acest articol