INGREDIENTE:

Pentru foi:

  • 10 linguri apă minerală
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahăr
  • 1 linguriță amoniac stins cu oțet
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • făină cât cuprinde

Într-un castron se amestecă uleiul cu apa minerală, zahărul, amoniacul și făină. Se face un aluat. Se coc 4 foi pe dosul tăvii unse cu ulei.

CREMA 1:

  • 6 linguri nucă măcinată
  • 3-4 linguri dulceață de caise (de preferat), zmeură sau căpșuni ( se poate pune mai mult în funcție de consistența dulceții)

Se amestecă nuca cu dulceața într-un castron.

CREMA 2:

  • 1 pachet de margarină
  • 6 linguri de zahăr
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 7 linguri de griș

Se fierbe grișul cu zahărul într-o jumătate litru de apă. Compoziția trebuie să fie groasă. După ce se răcește bine se amestecă cu margarina spumată bine. Se adaugă coaja și sucul de la o lămâie.

MOD DE ASAMBLARE:

Se pune o foaie pe tavă. Se unge cu jumătate din crema 1. Se așează încă o foaie. Se pune crema 2, iar deasupra se pune a treia foaie. Se unge cu cealaltă jumătate din crema 1. Se acoperă cu ultima foaie. Se presează ușor să se lipească foile. Deasupra se pudrează cu zahăr praf.

Se lasă să stea până a doua zi să se înmoaie foile.

DISTRIBUIE acest articol