INGREDIENTE:

  • 1 kg de cartofi
  • 1 lingură unt
  • 4 ouă răscoapte
  • 4-5 linguri de brânză rasă
  • 1 ceașcă smântână
  • parmezan ras

MOD DE PREPARARE:

Cartofii se fierb în coajă, se lasă să se răcească, apoi se curăță, se taie felii mai mari și se sărează. Se unge o tavă cu unt. Se așează un rând de cartofi, un rând de brânză rasă, un rând de ouă fierte. Se repetă operațiunea până se umple tava. Între rânduri se pune și puțin unt.

Când e gata, se toarnă deasupra smântâna și se presară parmezan ras sau cașcaval. Se dă tava la cuptor cca. o jumătate de oră până se rumenesc cartofii.

Se servesc calzi.


SFATURI UTILE:

  • La această rețetă se pot folosi cartofi mov pentru un aspect mult mai interesant.
  • E important ca smântâna să fie dulce, și nu fermentată, iar brânza rasă să fie grasă (de oaie sau vacă), dar nu degresată.
DISTRIBUIE acest articol