Cartofi aurii perfecți à la Jamie Oliver
O rețetă extrem de bună de cartofi aurii crocanți la exterior și moi în interior, inspirată de celebrul bucătar Jamie Oliver. Se gătesc ușor și sunt gustoși de te lingi pe degete.
INGREDIENTE:
- cartofi
- sare de mare grunjoasă
- ulei de măsline
- piper
- rozmarin
- oțet de mere sau balsamic
- câțiva căței de usturoi
MOD DE PREPARARE:
Se spală cartofii de dimensiune potrivită și se fierb în coajă. Se curăță de coajă și se taie în jumătăți dacă sunt prea mari.
Într-o tavă se pune ulei de măsline și se toarnă cartofii. Se sărează, se pipărează, apoi se dau la cuptor pentru cca. 30 minute la 170 grade.
Se scot și se apasă ușor cu o ustensilă pentru piure. Într-un bol mic se amestecă câteva crenguțe de rozmarin verde cu puțin ulei de măsline, oțet și câțiva căței de usturoi. Se pune amestecul peste cartofi.
Se mai dau la cuptor 25 de minute până se rumenesc bine.
Se servesc calzi.
Lasă un răspuns