Rețeta de biscuiți digestivi. Cum faci cei mai buni biscuiți digestivi

Biscuiții digestivi sunt o alternativă mai sănătoasă la biscuiții și fursecurile clasice cu multă grăsime și zahăr. Aceștia conțin fibre ce îmbunătățesc digestia. Sunt buni atât simpli, aături de o cafea cu lapte sau ca bază pentru torturile cu gelatină și fructe.

INGREDIENTE:

  • 80 g făină albă
  • 100 g fulgi de ovăz (sau fulgi de cereale cu fructe)
  • 50 g zahăr brun
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • 40 g unt

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se pune făina, fulgii de ovăz sau cereale, zahărul și untul. Se amestecă cu mâna, apoi se adaugă laptele în care s-a dizolvat praful de copt. Se face un aluat mai tare și nisipos. Se presară bine masa cu făină și se întinde aluatul. Se taie forme cu un pahar sau forma preferată de fursecuri. Se pun direct în tava non-aderentă sau pe hârtie de copt. Se coc la 180 grade Celsius aproximativ 10 minute cât să se rumenească.


BINE DE ȘTIUT!

  • Zahărul poate fi înlocuit cu o mână bună de stafide tocate grosier.
  • Rețeta de biscuiți digestivi cu cereale și fructe e o variantă mult mai gustoasă decât cea cu fulgi de ovăz simpli.

DISTRIBUIE acest articol