Pe cât de rapid se prepară acești biscuiți caramel, pe atât de gustoși sunt. Pot fi serviți cu un pahar de lapte sau pot fi combinați cu înghețată de vanilie.
Rețeta de biscuiți caramel

 

INGREDIENTE:

  • 150 g făină
  • 120 g zahăr brun (sau brut de sfeclă)
  • 120 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 linguriță praf de copt sau bicarbonat
  • 1/2 linguriță de sare

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron se amestecă cu mâna făina cu untul, se adaugă zahărul, mierea, praful de copt stins cu puțin oțet sau suc de lămâie și sarea. Se amestecă bine. Se obține un aluat ușor lipicios.

Din aluatul obținut se formează cu mâna biluțe cât o nucă și se așează într-o tavă unsă și tapetată cu făină.

Cu o furculiță trecută prin făină se presează ușor fiecare bilă.

Biscuiții astfel aplatizați se dau la cuptor la 180°C pentru cca. 10 minute. Trebuie să fie rumeniți bine. Odată scoși din cuptor sunt puțin moi, dar se mai întăresc prin răcire.

Sunt extrem de buni, au gust de caramel și se prepară foarte repede în cca. 15 minute.


BINE DE ȘTIUT!

  • Zahărul brun dă în combinație cu mierea dau gustul deosebit de caramel, așadar nu-l înlocui cu zahăr alb.
  • Praful de copt se stinge cu aproximativ o lingură de oțet sau suc de lămâie (de preferat aceasta din urmă).
  • Nu înlocui untul cu margarina pentru că gustul nu va fi același. Cel mai bine e să folosești unt cu 82% grăsime.
  • Se pot păstra o perioadă mai îndelungată în recipiente de sticlă.
  • Sfărămați fac o combinație delicioasă cu înghețata de vanilie.

 

DISTRIBUIE acest articol
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •